miércoles, 3 de febrero de 2016

Aspasi


                                                            http://aspasi.org/


Aspasi es la fundación para la Sanación y la Prevención de abusos sexuales en la Infancia. En esta página web podemos encontrar información muy completa, ya sea informativa, de estudios, apoyo, terapia e incluso colaborar difundiendo o haciendo donativos.

Encontramos vídeos donde educan y enseñan a nuestros hijos o alumnos a decir que no y combatir cualquier abuso. Es una buena herramienta que se debería de utilizar en escuelas para que los niños de hoy en día tuvieran esta prevención.




martes, 2 de febrero de 2016

Famílies homoparentals



Ahir a classe, vam veure un vídeo de famílies homoparentals. És a dir, que el nucli familiar esta format per dues mares o per dos pares.

Ens expliquen com són les seves vides i com les ha costat formar-les a causa dels perjudicis ja inculcats en la societat, de famílies "tradicionals, amb un pare i amb una mare.

Tothom té a dret a viure com vulgui, si és feliç i no fa mal a ningú. Han lluitat pel matrimoni homosexual i per la legalitat dels seus fills, fins que la llei ho va aprobar l'any 2005.

Aquestes famílies porten una vida familiar molt bona, amb fills i filles, i tots aquests presenten uns valors molt elaborats respecte a la no discriminació.

També dona resposta a preguntes molt freqüents que es donen en la societat, a vegades de ment molt tancada com, "qui és el pare, qui és la mare?", "sabràs educar-lo?", "els teus fills no pensen que és estrany?"... Preguntes que queden ben respotes en aquest vídeo.

Per tot el món ja és un fet viuen moltes famílies homoparentals, i és d'agraïr que sigui així.



Enllaç a pàgina de famílies homoparentals:


Vídeo educatiu expicació que explica com es fa l'amor


 Aquest vídeo ha generat molta polèmica per la suposada exhibició d'educació sexual als nens de l'escola Nahuelhuta de la comuna de San Pedro de la Paz, en la Regió del Biobío.

Tota aquesta polèmica ha sigut causada per una paraula en concret: "Penetració". Des de la meva perspectiva, el vídeo és una mica explícit alhora d'explicar alguns procediments de l'acte sexual, però per aquesta paraula no em sembla malament ja que és com es diu i s'ha de saber, no se li pot dir d'una altra forma. 

Potser si podrien haver utilitzat paraules més adaptades a l'edat dels infants al que va destinat aquest vídeo educatiu.




Mireu-vos el vídeo. I vosaltres que en penseu?

Intersexualitat


Hem parlat de la intersexualitat, que és dóna quan un individu presenta uns genitals externs de forma ambigua. Pot posseir obertura vaginal que pot estar parcialment fusionada, un òrgan erèctil (penis o clítoris) més o menys desenvolupat, i amb ovaris o testicles que solen ser interns.

Es diferencia de l'hermafroditisme veritable en què, en aquest últim cas, l'individu posseeix al mateix temps teixit ovàric i testicular.

Aquestes persones han suscitat gran controvèrsia pel costum i la necessitat social d'assignar un sexe definit a cada persona, de tal manera que sovint s'ha acudit al cariotip per assignar-los un sexe i, fins i tot, per transformar els seus genitals el més d'acord possible amb el seu sexe genètic. De vegades, el sexe genètic no resol la qüestió, ja que poden presentar un mosaïcisme.


La intersexualitat no s'acompanya d'una orientació sexual ni d'una identitat sexual unívoques, de manera que fer un canvi forçat (quirúrgic) dels genitals ambigus per tal de poder-los assignar un determinat sexe social pot generar-los importants conflictes sexuals i psicològics futurs.

En l'enllaç següent podem veure un video d'Intesexualitat: 


Lipdub en contra de la violència de gènere

Activitat: Lipdub

Desenvolupament de l'activitat: Vam parlar en classe de realitzar un lipdub, un ball entre totes el dia 25 de novembre per al dia de la violència de gènere.

Recursos:

-Materials: Imaginació i coreografia per a realitzar el ball.

-Espai: L' aula 

-Tiemps: 30 min


Valoració de l'activitat:

És una bona manera de reivindicar en contra de la violència de gènere, donar-nos a escoltar a travès del ball i donar suport a totes les dones que pateixen qualsevol tipus de violència. 



El semàfor de les emocions


Podem associar els colors del semàfor amb la emoció que tenim dia a dia.

Per exemple:

Vermell, stop. És quan ens trobem en una situació on no podem controlar bé una emoció al mateix instant, pot ser que sentim ràbia, desànim o que ens trobem molt nerviosos, i davant això no sabem com actuar o tenim més dificultat alhora d'actuar. Actuació més brusca.

Groc, Estat reflexiu, on pensem millor les coses, ho puc fer o no ho puc fer. Hem de pensar en actuar correctament i pensar en lo que és millor per nosaltres, dependentment dels nostres sentiments i de com ens sentim al fer d'una manera o d'una altra.

Verd, estat d'ànim bo, podem solucionar el problema, dona el mateix el temps que hem trigat, sempre que la solució sigui la millor per nosaltres i per l'entorn que ens envolta.